Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

ŽENE OVO MORAJU ZNATI: OVO VOĆE RADI ČUDO NA VAŠIM GRUDIMA

Da li ste znali da postoji voće koje zateže grudi? Ako budete redovno jeli ove namirnice nećete morati dodatno da brinete o ljepoti.

Pixabay

Priroda se od samog početka pobrinula da nam obezbjedi sve što nam je potrebno, pa žene ne bi uopšte morale da troše mnogo novca na razne mackalice – samo kada bi se okrenule prirodi i kada bi znale gdje šta da traže.

Primarijus dr Petar Borović otkriva skrivena svojstva nekih voćki i povrćki za koja do sada vjerovatno niste čuli.

Brokoli

Brokoli mnogi izbjegavaju zbog specifičnog ukusa, ali kada biste znali kakva blaga krije, mnogo češće bi vam bio na meniju – tvrdi dr Borović. Brokoli sadrži odličan antioksidans, sulforafan, koji ima jednu finu osobinu. Naime, naučna istraživanja su pokazala da ovo jedinjenje utiče na ćelije raka u samom početku, pa sve tamo negdje do druge faze, i vraća ih u normalu. Nažalost, ovo jedinjenje se nalazi samo u izuzetno mladom brokoliju, pa ovaj koji nalazite u radnjama gotovo da ga uopšte nema – ističe on.

Pixabay

Grožđe

Pored toga što je jako ukusno, slatko i osvježavajuće, grožđe je, pokazuju istraživanja, i višestruko dobro za vaše zdravlje.

Pixabay

U grožđu se nalazi jedna fina supstanca, takođe antioksidant, pod nazivom resveratrol. On izuzetno povoljno utiče na starenje, tačnije, usporava taj proces, ali ima i jako pozitivne efekte na srce i krve sudove. Prostije rečeno, može da spriječi srčani i moždani udar – ističe dr Borović.

Ananas

Imate problema sa spuštenim i opuštenim grudima? Nema problema, samo navalite na ananas!

Pixabay

Naime, opuštanje grudi je normalna stvar koja se javlja s godinama, ali je pospješuju neke stvari, kao što je pušenje, pretjerivanje s alkoholom ali i kafom. Slasni ananas može da riješi sve probleme.