Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

UŠAO JE U REAKTOR BROJ PET U ČERNOBILJU I ZABILJEŽIO ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR

Instagramer Nil Ansel, koji se pod imenom “Abandoned Explorer” bavi istraživanjem napuštenih mjesta, odlučio je da svoj najnoviji projekat snimi u Černobilju.
Prilikom posjete ostacima nuklearne elektrane snimio je brojne fotografije i videa i tom prilikom pronašao je i snimio nešto jako uznemirujuće.

Screenshot

Između ostalog, on je ušao u jedan od tornjeva za vodu koji su se koristili za hlađenje reaktora, ali i u sam reaktor broj pet, jedan od onih koji nisu bili korišćeni.

Jedna od najstrašnijih stvari koje je tamo zatekao bile su kosti rasute po podu, a među njima se nalazila i gas-maska, zbog čega bi se moglo zaključiti da se radi o ljudskim ostacima, ali je Nil ipak utvrdio da se radi o ostacima neke životinje.

– Ne znam kojoj bi životinji mogle da pripadaju. Šta god da je, imalo je ogromne kosti. Ovo je zaista jako čudno mjesto za pronalazak hrpe kostiju – rekao je.

Inače, reaktor broj pet je u vrijeme eksplozije tek bio u izgradnji, tačnije, bio je 70 odsto dovršen. Međutim, zbog nesreće je napušten, a Nil je u njemu pronašao i dizalicu u stanju raspadanja. Iznenadilo ga je što je pronašao kako drveće raste oko reaktora, ali još više ga je iznenadilo prisustvo pasa lutalica.

loading...