Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

PROSTITUCIJA U SARAJEVU: NEK SNIME MENE, ŠTA IMA VEZE

Sex na javnom mjestu u Sarajevu

Prostitucija u BiH nije legalna i bez obzira na to što policijski službenici već godinama rade sve da se ona iskorijeni, javna je tajna da gotovo uvijek možete naći barem jednu od dama koje nude seksualne usluge kod Jošanice, u blizini Sarajeva. 

One imaju najniže cijene, a mušterije su vozači prolaznici. U “Slučajevima X” prije deset godina objavili smo priču o prostituciji na ovoj dionici puta, uz snimke dama i mušterija “na djelu”. Tada je ekipa “Slučajeva X” boravila s policijskim službenicima koji su procesuirali aktere. Prilog je izazvao brojne reakcije građana koji su tada izrazili punu podršku MUP-u Kantona Sarajevo u borbi protiv prostitucije.


Prostitucija u Sarajevu

Priča je izazvala i brojne reakcije kod sumnjičavih supruga. Pojedine su čak dolazile u našu redakciju s molbom i željom da pogledaju snimak bez cenzure. Naravno da im tim zahtjevima, iz razumljivih razloga, nismo mogli udovoljiti.

Danas, ipak, za razliku od prije deset godina, primjetna je razlika. Činjenica da se npr. 2009. godine na ovom mjestu moglo naći desetak dama, a danas tek jedna ili dvije, ukazuje na to da je ovaj vid biznisa u opadanju.

U nastavku pogledajte dio priče iz “Slučajeva X” iz 2009. godine.

(Hayat / Foto: Hayat)

Prostitucija u Sarajevu