Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

Poširana rolada od pilećih prsa

Evo ideje za ukusan niskokaloričan ručak koji Vam neće oduzeti puno vremena za pripremu. Sve su namirnice zdrave i lako dostupne pa ćete ovaj obrok zgotoviti u tili čas – idealna hrana za užurbane obroke tijekom tjedna.

Potrebni Sastojci:
pileća prsa, 2 komada bez kostiju
svježa crvena paprika,
1 svježa žuta paprika,
1 krem sir,
200 g svježeg brokula,
200 gmajčina dušica,
1 žličica sol i papar

Upute po koracima:

  1. Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu.
  2. Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso.
  3. Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju.
  4. Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu.
  5. Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona.
  6. Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta.
  7. Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.
[CBC show="y" country="ba"]