Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OVIH PET GREŠAKA LJUDI ČESTO RADE KADA JE RIJEČ O HIGIJENI

Loša higijena može uzrokovati niz bolesti, ali i utjecati na socijalni i poslovni život.

Neke pogreške tokom brige o tijelu rade mnogi, ovo su neke od njih, kako piše msn.com.

Obuća bez čarapa

Nošenje obuće bez čarapa kako biste izbjegli da se iste vide na gležnjevima je velika greška.

“U prosjeku vaše stopalo se preznoji nekoliko puta u danu, a kada nosite čarapu ona upija taj znoj”, rekla je Emma Stevenson s engleskog koledža za podijatriju. Osim što ne nošenje čarapa uzrokuje smrad nogu, stvaraju se gljivice i žuljevi.

Četkice za šminku

Iako se čine čistim, bezbroj sitnih bakterija je po njima i razmnožavaju se iz dana u dan. Osim što uništavate šminku, uništavate i svoje lice. Stvaraju se akne, bubuljice, infekcije i nepravilnosti. Još je gore ako dijelite šminku s prijateljicama, nemojte to raditi.

Štapići za uši

Ne biste trebali ove male štapiće od pamuka gurati u vaše uši kako bi ih očistili. Mogu uništiti bubnjić i unutrašnjost uha, pa čak i dovesti do oštećenja sluha. Dr. Robert Shmerling objasnio je kako čak možete i ostaviti vosak u uhu jer je određena količina potrebna kako bi spriječilo da bakterije ulaze duboko unutra.

Samo četkate zube

Oralna higijena ne znači samo pranje zuba. Ako to radite vrijeme je za promijene. Puno bakterija živi u zubnom mesu, ali i puno njih ostaje između zubiju i teško ih je doseći četkicom. Koristite zubni konac. Također, očistite jezik.

Promjena posteljine

Vaše tijelo je dosta vremena u kontaktu s posteljinom i peškirima, pa bi bilo dobro mijenjati ih regularno pogotovo ako vaš ljubimac voli spavati na vašem krevetu.

Pixabay