Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OVAKVA JUTARNJA KAFA JE NAJOPASNIJA ZA VAŠE ZDRAVLJE: Kad vidite zašto, neće vam više NIKAD PAST NA PAMET da je popijete!

Kako ujutru ne možemo da se razbudimo bez udara kofeina mnogima od nas je čim ustanemo na pameti kafa, ali ko bi rekao da bešto što toliko volimo može da bude loše po naše zdravlje zbog samo jednog malog dodatka.

kafa1

 Zbog toga što u kafu dodajete mlijeko, ona može da bude veoma opasna po vaše zdravlje. Kravlje mlijeko je veoma kiselo, može da stvara sekret i sluz, i obično je puno hormona i antibiotika. I to nije sve – ono se veoma teško vari.

kafa

Ukoliko želite da dodajete mlijeko životinjskog porijekla, bolje bi bilo da se odlučite za kozje ili ovčje mlijeko jer je tolerancija na njega veća i manje se obrađuje. Najbolje bi vam bilo da se odlučite za neko biljnog porijekla kao što je kokosovo ili sojino mlijeko.

1133789-kafa-ls

Pored svega toga, postoji i etička dilema oko ispijanja mlijeka koju mnogi vegetarijanci i vegani ovih dana propagiraju. Kravlje mleko je namijenjeno za odgoj teladi, dok je čovjek jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste nakon što prestane da ga doji njegova majka.

kafa1
kafa