Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OSLOBODITE KUĆU OD SMRADA DUHANSKOG DIMA PRIRODNIM SREDSTVIMA: Ovo je genijalan trik!

Smrad koji ostaje nakon pušenja u zatvorenoj prostoriji noćna je mora svakog nepušača, ali ni pušačima baš ne prija. Što je najgore, teško je riješiti se nataloženog dima koji se uvlači bukvalno svuda, a jednostavno luftiranje neće mnogo pomoći.

Srećom, postoje trikovi koji uspješno istjeruju dim cigareta iz vašeg doma, automobila i sa vaše odeće!

Soda bikarbona

Pospite sodu bikarbonu po nameštaju i tepisima i ostavite da deluje preko noći. Ona ima sposobnost da upije smrad dima, kao i bilo koji drugi miris koji vam se uvuče u dom. Idućeg dana jednostavno usisajte te površine. Ako je smrad i dalje prisutan, ponovite postupak.

cigarete-768x437

Amonijak

Zidove i plafone možete da tretirate amonijakom pomiješanim s vodom (ili bilo kojim sredstvom za čišćenje na bazi amonijaka). Ljudi često zanemaruju ove dijelove prostorija, a upravo se na njima najviše talože slojevi dima. Ako amonijak ne pomogne, ipak ćete morati ponovo da okrečite sobu. Nova boja će prekriti staru koja je upila miris dima i problem bi trebalo da bude riješen.

Sirće

Iako ni samo sirće nema prijatan miris, efektan je na odeći i tkaninama koje se osjećaju na dim. U posudu s vrućom vodom dodajte šoljicu sirćeta i okačite odjeću iznad nje da se pari. To bi trebalo da pomogne da se ukloni smrad. Sirće djeluje i u kući ako njime napunite posudice i postavite ih po prostorijama u domu.

Ugalj

cigara

Sve što treba da uradite jeste da postavite posudice napunjene drvenim ugljem u sobe koje se osećaju na dim ili u automobil na nekoliko dana. Ugalj će vrlo uspešno izvući smrad cigareta iz prostora.

Jabuke

Prepolovite jabuku na pola i ostavite je tamo gde treba izvući miris dima. Osim toga, vaš dom će mirisati na jabuke, što dođe kao svojevrstan bonus.

Novi.ba/Alo,rs