Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

NARODNI LIJEK STAR PREKO HILJADU GODINA: ČISTI KRVNE SUDOVE, SMANJUJE RIZIK OD SRČANOG UDARA, JAČA IMUNI SISTEM!

Zbog plaka u arterijama, snadbijevanje organa krvlju je lošije, što naročito nepovoljno utiče na mozak

Godine i nepravilna ishrana dovodi do toga da se krvni sudovi istroše, postaju manje elastični, a na unutrašnjim zidovima se nakuplja sloj holesterola. Zbog toga su znatno suženi. Kao rezultat, dolazi do slabog snadbijevanja krvlju organa i sistema. Začepljenje krvnih sudova je opasno po život.

Osim toga, mozak znatno pati, a krvni pritisak raste. Posljedica ovih procesa mogu biti moždani, srčani udar, kao i druge ozbiljne bolesti.

Da bi očistili krvne sudove, monogi posežu za lekovima, ali oni opterećuju rad jetre i bubrega. Postoji još jedna mogućnost, a to je tradicionalna medicina.

Ovaj stari njemački recept može da čisti krve sudove od holesterola, a za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastjci:

  • 4 cijela limuna
  • kriška korijena đumbira
  • 2 litra vode
  • 4-5 čehni bijelog luka
  • 2 kašike meda

Temeljno operite limun i prelijte ga vrelom, ključalom vodom da biste uklonili nečistoće. Zatim, ga izvadite iz vode i nasijecite na tanke kolutove. Đumbir i bijeli luk očistite, isijecite u blenderu ili sameljite na mlinu za meso.

Stavite limun u šerpu zapremine 3 i više litara. U posebnoj šerpi, prokuhajte 2 litra vode i ostavite da se ohladi na oko 60 stepeni. U vodu stavite buheli luk, đumbir i med. Sve dobro izmuhešajte, pa dodajte u šerpu sa limunom.

Ostavite da sve vri 2 sata. Kada se prohladi sve prebacite u teglu zapremine 3 litra. Sada je napitak spreman.

Kako se koristi:

Svaki dan popijte na prazan stomak oko 100 ml ujutru, pa isto toliko uvečer. Liječenje traje oko 3 sedmice. Napravite pauzu od nedjelju dana, pa poslije još 4 nedjelje uzimajte ovaj napitak.

Efekat možetet očekivati nakon 10 dana. Ovaj napitak čuvajte u frižideru.