Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

AKO ŽELITE POVEĆATI MIŠIĆE IZA ČETRDESETE, IZBJEGAVAJTE OVE STVARI

S treningom za one iznad četrdesete treba biti oprezan. Sviđalo vam se to ili ne, starenjem gubite na mišićnoj masi i oporavak je drugačiji nego u dvadesetima.

Fizioterapeut i trener Jeff Cavaliere snimio je video u kojem detaljno objašnjava koje su pogreške pri izgradnji mišića za muškarce iznad 40 godina.

Prvo i najvažnije, ne preskačite zagrijavanje. U dvadesetima ste možda i mogli ovo ponekad napraviti, ali u četrdesetima ne biste smjeli. Nemojte pretjerati, dovoljno je da se počnete znojiti, a energiju dalje čuvajte za trening.

Druga pogreška je ako žurite napraviti što više vježbi. Nastojte se koncentrirati na kvalitetu više nego na kvantitetu.

Sljedeća pogreška je nedovoljno fokusiranje na pokrete i ponavljanja. Potrebna je povezanost uma i mišića, razmišljajte o tome što radite i koncentrirajte se.

Naglasak je i na metabolički trening pa preporučuje izmjene u intenzitetu i više ponavljanja lakših vježbi, radije nego pretjerivanje s težima koje niste u stanju odraditi više puta.

Pogreška je i ako ne trenirate temeljno. U redu je ako želite poraditi na rastu mišića, ali pokušajte usavršiti neke vještine i vježbe, postavite ciljeve i postižite ih postepeno.

Preskakanje vježbi za određene dijelove tijela je također pogrešno. Nastojte se posvetiti svakom dijelu tijela da biste poradili na svojoj ravnoteži i spretnosti.

Forsiranje dugih jednoličnih kardiotreninga je još jedna pogreška u nizu. Nastojte odrađivati vrste kardiotreninga koji su kraći, da biste poštedjeli svoje zglobove.